Uitrusting

Tijdens de reis hebben we de uitrusting goed gebruikt, echter er is altijd iets te verbeteren. Onder Altijd wat te wensen, hebben we onze ervaringen op een rijtje gezet.

Ankers
Anker I

30 kg Bruce (Mr.Bruce) met 60m/10mm ketting en 80m/22mm lijn

Anker II
#65 CQR met 40m/10mm ketting en 100m/25mm lijn
Hekanker
#40 Danforth met 6m/10mm ketting en 30m/20mm lijn
Ankerlier
Lofrans Leopard 1500w elektrisch met kaapstan
Deckwash
sterke 2,7 bar- 22 ltr/min pomp om ondermeer het anker en ketting af te spuiten. Voor de rest multi inzetbaar.

 

Navigatie

Basis
Raymarine ST60 (speed, depth, wind, multi)
Autopilot

Raymarine ST7002 + ST600R bediening, Type 2 long
drive onderdeks direct op het quadrant, geheel aangesloten op 400G (gyro/AST) computer. Als reserve hebben we een complete linear drive, roerstandwijzer en kompas bij ons (zeg maar alle mechanische onderdelen).

Radar/Plotter
Raymarine E120 (binnen) + E80 (buiten) schermen met 4kw radar.
Ais
Ais aangesloten op plotter schermen. Toch maar een Sea-Me (active radar reflector) aangeschaft.
GPS
Raymarine 125 + Garmin 128 + Gamin Handheld + GPS muis (computer)
Computer
Ingebouwde 12v pc zonder ventilator en veel com poorten voor de navigatie en communicatie (en itunes).

Weerinfo

Via internet (indien beschikbaar) halen we weerkaarten en gribfiles (Ugrib) op. Als we geen internet hebben kunnen we per email via de satcom gribfiles opvragen. Dit doen we dus op zee. Het is ook mogelijk om via de SSB weerkaarten (Mscan) en Navtex info binnen te halen, maar dit heb ik nog niet werkend en de beschikbaarheid (en het gemak) van internet is dusdanig dat het laag op de prioriteiten lijst staat.

Kaarten

Voor de Raymarine plotters Navionics Gold XL9 kaarten en op de pc WinGps/Maxsea met bijbehorend kaarten als backup. Daarnaast natuurlijk papieren kaarten als backup-backup. We ervaren zelf en horen van anderen dat de papieren kaarten steeds meer in de la blijven liggen en we alleen een overzeiler voor het plannen nemen. Van alle gebieden goede pilots waar ook veel detail informatie te vinden is. In de Bahamas en Amerika is het wel handig om de kaarten te hebben. Voor deze gebieden staat minder info op de plotter en je mist het overzicht.
Terug naar boven

 

Veiligheid

Epirb
Pains Wessex Rescue 406
Lifetags
Zogenaamde zenders van Raymarine (gedragen ''op de man'') welke alarm slaan als je buiten bereik van de ontvanger komt (9m) of als je zelf de knop indrukt. Alarm in de boot gaat af en plot dan gelijk een positie in de elektronische kaart. Wij zijn aan boord meestal niet aangelijnd of hebben een zwemvast aan (alleen bij zwaar weer en 's nachts uit de kuip) en dan is dit in iedergeval iets.
Reddingsvlot
Avon 6 person
Zeilen

De stormfok wordt aan een eigen kotterstag gevoerd en
in het nieuwe grootzeil hebben we 4 reven laten zetten.

Pompen
Naast de 2 handpompen en elektrische bilgepomp hebben we een kolossale Jabsco ''crash'' pomp op de hoofdmotor zitten. Deze hopen we nooit nodig te hebben, voor het serieuze werk zeg maar.
Diversen
Noodvuurwerk, seinpistol, zwemvesten (275kn + harnas + lampje + buiskap), harnassen, lifelines, joon, lifesling, giga kniptang, houten pluggen, etc.etc.

Voor de veiligheid (en gemak) hebben we één van de brugdeklieren elektrisch gemaakt. Dit maakt reven eenvoudig en bij nood zou je er iemand mee uit zee kunnen hijsen. In de praktijk een goede investering en we gebruiken hem voor van alles en nog wat. Een aanrader.

 

Communicatie

VHF
Standard Horizon 3500E DSC + HX280 handheld
SSB
Icom IC 718 + Icom AT140 tuner
Satcom
Nera Worldfone Inmarsat mini-M (spraak, fax en data/email)
GSM
Lokale kaarten (of global sim card)
WIFI

Omnidirectionele buiten antenne 12 dbi + 500mw ontvanger, welke is aangesloten op pc om (open) netwerken op te ''pakken''. Bereik gaat tot zeker 2km. Deze set is een absolute aanrader. Te krijgen bij www.2com.nl.
Terug naar boven

 

Stroom

Lader/Inverter
Victron Multiplus 3000/120/12v
Dynamo (op Cummins)
High Output Balmer 120amp met 4 traps laad regelaar
Windgenerator
Air-Breeze. Nog zonder trillingsdemper, maar deze is eigenlijk essentieel
Sleepgenerator
Aquair 100 (circa 1 amp per knop per uur)
Generator
Northern Lights 220v/5,5kw 3-cilinder diesel
Accubank
5x 115ah AGM /12v
Start accu's
2x 105ah AGM HC /12v

Om het geheel te monitoren en regelen hebben we een Phoenix Multi Control waarmee de inverter/lader gestuurd wordt en de 220v afname (van wal of generator) exact te sturen is. Voorkomt eruit vliegende stoppen op de steiger of rokende generator die het niet meer trekt. Verder een batterij monitor (BMV-501) van Victron.

Zonnencellen hebben we (nog) niet. We weten niet goed waar ze geplaatst moeten worden (op buiskap of hangend aan de buitenzijde van relingen (opklapbaar) en we hebben op zich al veel ''stroommakers'' aan boord. In het ideale plaatje zou ik ze nog wel willen hebben. De ervaringen van anderen die we spreken zijn wel uitermate positief.

We zijn door alleen al door de computers, verlichting, radar/plotter, stuurautomaat, koeling en TV/DVD speler relatief power hungry (ca. 200ah, exclusief watermaker). We zouden ook meer energie kunnen sparen door waar mogelijk Led's te plaatsen, maar dit valt gezien het bovenstaande waarschijnlijk tegen. Aan de andere kant gaat het nu goed en voor de prijs van zonnecellen en led's kunnen we ongeveer 3000 uur (!) de generator laten draaien welke dan 150ah levert. Hier kun je haast niet tegenop. Nu was de generator al aan boord en kunnen we het zo invullen. Hadden we deze niet gehad dan was het een ander verhaal geweest.

Terug naar boven

 

Keuken

Koelkast/vriezer

Isotherm ASU 3751 met koude accu en waterkoeling.
Waterkoeling zit geïntegreerd in huiddoorvoer van de gootsteen. Dit is een stil, maar vooral zeer efficiënt systeem. Als er extra stroom beschikbaar is (bijvoorbeeld met motoren) zal de compressor met verhoogde snelheid gaan draaien en de koude accu ''vullen'. Daarna zal hij met minimale snelheid en duur draaien om de koelkast op temperatuur te houden. Vries/koel deel is flexibel door een verstelbaar plexiglas schot.

Fornuis

Force 10 European compact (altijd leuk die maatvoering
van de Amerikanen, best wel een groot ding voor een compact…)

Pomp - Hydrofoor
Jabsco Parmax 4 met aparte 8 ltr hydrofoor.
Warmwater
50 ltr boiler op 220v en koelwater hoofdmotor.

 

Rubberboten

Skywalker
Zodiac 260 airdeck met 4pk yamaha
MissB 2

AB 320 RIB (hypalon) met 15pk yamaha

Terug naar boven

Grabbag

Onze waterdichte grabbag ligt zoals het woord doet vermoeden "voor het grijpen" onder de trap bij de ingang van de kajuit. We hopen het nooit mee te maken, maar als we onverhoopt in nood van boord moeten en ons reddingsvlot te water moeten laten, ligt die grabbag in elk geval klaar om mee te nemen.
Wij hebben de tas gevuld met de volgende zaken (in willekeurige volgorde):

Waterdichte ton
Aanstekers + kaars Zeeziektepillen Pen + Papier
Blikopener

Zonnebrand factor 26

Aspirines Kompasje
Mesjes
Vislijn Betadinezalf Zeekaarten survival set
Zaklamp op AA
Vishaakjes Anti Allergie Vuurpijlen
Hoofdlamp Petzel op AA
Koekjes / Hartkeks Vette crème  

AA Batterij houder voor de Marifoon

Touw Ventolin  

Batterijen, AA geseald

Suiker Vitaminepillen  
Hand GPS op AA
Naaisetje

ORS

 

Verder hebben wij twee lijsten die op een goed zichtbare plaats hangen. Op de ene lijst staan noodzakelijke dingen die we MOETEN meenemen, naast de grabbag, op de andere dingen die we daarnaast nog willen meenemen.

Lijst: Meenemen!!
Lijst: Extra, als we tijd hebben
Handmarifoon
Dinghy
Epirb (satellietnoodbaken)
Een zeil

Water jerrycan 20 ltr (staat aan dek, niet helemaal vol)

Zoveel eten als mogelijk is (liefst veel calorieën bevattend)
Vuurpijlen (in aanvulling op wat er in het reddingsvlot zit)
Extra water (jerrycans)
Zwemvesten (voor zover nog niet aan, wat wel aannemelijk is)
Geschikte kleding aan, dan wel meenemen (lange mouwen / pijpen)
Verrekijker
Duikmasker + Snorkel
Duikmes
Extra visgerei

Terug naar boven

Comfort
We hebben een aantal zaken aan boord die niet echt essentieel te noemen zijn, maar waar we wel plezier aan beleven. Dit zijn bijvoorbeeld een wasmachine (wassen op de wal is niet alleen enorm tijdrovend, maar ook vaak vrij duur. Je moet natuurlijk plek hebben, maar het is een van de dingen welke het leven erg veraangenamen als cruiser), magnetron, webasto 5000 verwarming (meer aangehad dan we verwacht hadden), ijsblokjesmaker (we worden hierom vaak uitgelachen, maar ook een van de dingen die in de warmere gebieden top zijn. Denk aan cocktails, instant wijnkoeler, ijswater, etc.etc. Is overigens erg zuinig met stroom), laptop's, TV/DVD vast ingebouwd, BBQ (in party formaat) op de reling, duiksets, aquafresh 220v watermaker (92ltr/hr), fietsen en allerlei opblaas spul voor de kinderen.

Voor de criticasters die denken waar halen ze stroom en water vandaan nog het volgende. We gebruiken de stroom en water vreters als we in een haven liggen of toch stroom draaien. In (bijna) alle havens is water en stroom gratis voorhanden. Dat wil zeggen, bij het havengeld inbegrepen. Verder geeft de watermaker veel water als we met de generator toch stroom draaien. Het is ook beter als deze onder belasting draait en niet enkel voor het acculaden gebruikt wordt. Dus in combinatie met de watermaker, wasmaschine en/of waterheater. Ook laden we alles wat oplaadbaar is (camera, maglite, nintendo's, video, oplaadbare batterijen, boormachine, etc.etc.) als we stroom draaien.

Om alles aan de praat te houden hebben we zowat een complete Praxis aan gereedschap en schroefjes, moertjes, draad, hout, pijp, slang aan boord. Uiteraard filters, filters, filters,  impellors en V-snaren. Van de meeste apparatuur ook de te verwachten reserveonderdelen.

En natuurlijk de "Boat Owners Mechanical en Electrical  Manual'' van Nigel Calder. Dit is het boek over alle techniek aan boord. Niet alleen hoe het werkt, maar soms nog belangrijker; hoe je het maakt.

Terug naar boven

(last update: 24 april 2009)