Entertainment

Een jaar weg met de boot betekent niet dat we een jaar alleen maar op zee zitten. Voor ons is de boot een vervoermiddel om verschillende landen te bezoeken, ervaren en mensen te ontmoeten. We zijn veel aan land en doen daar ook de nodige ontdekkingen. Het is uiteenlopend, van blauw water witte stranden tot Cape Canaveral en New York. Om er te komen hebben we een paar keer langere tochten en verder veel kortere tochten.

Gijs, Ties en Meike zijn het leven aan boord gewend en tijdens langere tochten vermaken ze zich met kleuren, lezen, playmobil, lego, luister cd's, spelen op de Club van Sinterklaas kijkenNintendo of gewoon lekker naar de golven staren. 's Avonds wordt nog wel eens een DVD gekeken. Om te voorkomen dat alle CD’s en DVD’s los rondslingeren hebben we deze zoveel mogelijk (geript) opgeslagen op een media player (harde schijf met stukje software) en USB sticks. Heel wat avonduurtjes is Martin bezig geweest met het verzamelen van films, spelletjes en muziek, maar ook onderweg gaat dit door. Tijdens de reis hebben we kunnen genieten van de goede voorbereidingen. Er wordt ook nog regelmatig met andere boten dvd's of luister cd's afgewisseld. Altijd fijn om weer wat nieuws te hebben. We genieten erg van de Nederlands talige nummers tijdens de oversteek en op verlate ankerplekken zijn Blof en Paul de Leeuw regelmatig te horen.

Van vrienden kregen we tijdens de reis een hele stapel oude Donald Ducken mee. De kinderen genieten er dagelijks van. Verder veel boeken mee. Een leuke gewoonte bij zeilers die lange tijd onderweg zijn is het ruilen van boeken. In de haven is soms een soort ruil bibliotheek (voornamelijk in de Carieb). Je brengt de boeken in die je uit hebt, en kan een andere uitzoeken en meenemen. We hadden al wat ruilboeken gescoord op de fancy fair. Onderweg ruilen we ook met andere zeilers, zo ontstaat vanzelf een boekenclub. En wat kan je blij zijn met Nederlandse tijdschriften die door het bezoek worden meegenomen. De tijdschriften verplaatsen vervolgens van boot naar boot. Het komt regelmatig voor dat je in april nog een kerstnummer van een of ander blad in handen krijgt.

Ander entertainment zijn natuurlijk spelletjes en teken- en knutselspullen. Tijdens de reis is er geen Hema in de buurt met allerlei knutselspul, dus we hebben een flinke voorraad meegenomen. Onderweg is het moeilijk om aan vouwblaadjes of gekleurd papier te komen. Als we het een keer zien liggen nemen we het meteen mee.

(last update: 25 april 2009)