24 – 28 februari Falmouth Harbour Antigua (foto's Antigua)

Samen met de Tyche varen we van Deshaies naar Falmouth Harbour in Antigua. We lopen de laatste tochten met de wind op 100-130 graden behoorlijk snel. Met de 18-20 knopen wind komen we niet onder de 8 knopen. Dat scheelt een stuk in tijd dat we over de tochten doen. We varen heel wat boten in de vaarkrant…

Nelsons Dock yardAntigua is een centrum voor de megajachten en er liggen er dan ook genoeg. Wat een geld is er toch, ongelofelijk. Zo Frans als Iles des Saintes was, zo Engels is het op Antigua. Waren we wel aan toe na de Franse eilanden. Vooral rondom English Harbour is de Engelse historie in tact gebleven en wordt het gekoesterd. Zo ook door de Engelse cruisers die er naar toe komen. Als we bij het restaurant de Admiral’s Inn om het hoekje kijken treffen we net John en Nicola van de Saraphim. Ze zijn de verjaardag van John aan het vieren en wij worden meteen uitgenodigd om mee te gaan voor een English tea; cream tea and scones. Ik hou het nog even bij een heerlijke café latte. Ook genieten.

Rondom Falmouth Harbour is het een drukke bedoeling de RORC 600 vindt net plaats, een nieuwe zeilrace van 600 mijl rond een aantal Caribische eilanden met start en finish in Falmouth Harbour.  Op de kant zijn de crewleden allemaal herkenbaar aan de shirtjes van hun boot. De meeste megajachten hebben vast personeel in dienst, die naast het zeilen of varen de eigenaar voorzien van eten, drinken en een mooi gepoetste boot. Er schijnt zelfs een megamotorjacht te liggen met 45 man personeel full time in dienst, terwijl de boot maar 70 mijl per jaar vaart. Helaas pikken we verder weinig van de race mee. Op het Engelse 80ft zeiljacht Nimrod varen Ruud en Monique als crew. Erg leuk om Ruud na bijna 15 jaar weer te zien en om Monique te ontmoeten. Eigenlijk was de borrel te kort om bij te praten. De volgende ochtend zijn we nog erg door ze verwend en hebben een aantal mooie pilots van Amerika gekregen. Onze voordroom boeken over het laatste gedeelte van onze reis.

Ties bij Fort BerkelyTussen Falmouth Harbour en English Harbour loopt het Middle Ground Trail. Een mooi geitenpad langs de kust waar vroeger een aantal uitkijkposten waren. Onze eigen klimgeiten lopen weer enthousiast te klimmen, ondanks de hitte. Voor we weer naar een volgende plaats varen, drinken we nog bij English Harbour samen met de Wanderer IV en de Samba een borrel. Aangezien zij via de Azoren teruggaan naar Nederland en wij via Amerika scheiden in Antigua onze vaarwegen. Gek idee, om nu al afscheid te nemen en dan te bedenken dat we elkaar pas in Nederland weer terugzien.     

We maken op weg naar Barbuda nog een tussenstop in Jolly Harbour. Na een lekker lunch gaan we even inkopen doen. Eindelijk weer eens een mooie goed gevulde supermarkt. Soms vergeet je even hoe fijn dat kan zijn. Personeel was overigens niet vooruit te branden en nu niet erg beleefd. Bijna Frans. Maar ja, het was zondag, misschien lag het daaraan.

naar boven