Roompot sluis 22 juli 2008 (foto's Zeeland)

Na een zeer gezellige week, met helaas niet al te best weer, liggen we alleen voor de sluis te wachten. Niet zozeer als enige boot, maar als enige boot van de Voor de Wind club. De 2 avonden ervoor waren zeer gezellig en veel laat naar bed. De Aquavite en de Zeevlam hadden mijlen gemaakt om ons toch nog te kunnen zien voor ons vertrek. Ondanks het superslechte weer in Zierikzee hebben we erg gezellige avonden met elkaar. Met alle bemanningsleden van Aquavite, Morgane of Sark, Zeevlam en Vis Kus, 10 volwassenen en 12 kinderen, gaan we uit eten. Het wordt een vertrekkersdiner met speeches, warme woorden en tot groot plezier van de kinderen, veel cadeaus. 5 op een rijAls de kinderen in bed liggen, drinken we nog een borrel bij ons aan boord. De volgende ochtend wil de buurman om 10.15 vertrekken, op zich niet zo vroeg, maar iedereen ligt nog in diepe rust. We blijven als een pakketje liggen en de buurman schuift er tussenuit. Nog een laatste keer wat boodschappen bij de AH en een kop koffie, dan vertrekken de andere boten. Wij blijven liggen, want we willen de reeflijnen nog goed doen en de zeillatten in het zeil zetten. Dit keer zijn wij de achterblijvers. Om 2 uur gooien we los, tanken nog wat diesel en varen naar de Roompotsluis.

 

Roompot Marina – Neeltje Jans – Zierikzee                  18 juli – 21 juli


orkaanmachineWe blijven 2 nachten bij de Roompot Marina liggen. Goos gaat met de kids naar het tropische zwembad en ik hang (eindelijk) de gordijnen op. Bij terugkomst gaat Goos aan de klus en de sea me en de wifi antenne worden geïnstalleerd. Ook weer gedaan. Vanuit Roompot varen we naar de betonhaven bij Neeltje Jans en we bezoeken het pretpark en de stormvloedkering. Wat is de stormvloedkering  toch een indrukwekkend bouwwerk . Vooral de orkaanmachine en de waterglijbaan vallen goed in de smaak bij de kinderen.   Als we terugkomen bij de boot horen we dat de Zeevlam en de Aquavite in aantocht zijn naar Zierikzee. We besluiten los te gooien en ook naar Zierikzee te gaan. Het is nog een mooie avondtocht.

Zeeland 13 juli - 18 juli 2008

Eindelijk rust.JPG
Aangezien het weer niet top is en we erg moe zijn, besluiten we via de alternatieve staande mast route naar Zeeland te gaan. Dat wil zeggen via het Spaarne en niet midden in de nacht via Amsterdam. We overnachten in Haarlem en aan de kade in het centrum van Capelle a/d IJssel. We komen lekker bij. We hebben contact met de Morgane of Sark (de Tibboels), die varen een dag voor ons uit. We treffen elkaar in Bruinisse en er wacht ons een (niet tropische) verrassing; De Vis Kus (de Straters) ligt er ook. Voor ons allemaal natuurlijk erg gezellig. De kinderen hebben het gezellig met elkaar en wij (de ouders) ook. Van Bruinisse gaan we naar de Ossenhoek. Gelukkig wordt het mooi weer en we blijven daar 2 nachten. Strandje, BBQ en kampvuur, op en top vakantiegevoel. Het besef dat we hierna nog een jaar doorvaren dringt af en toe door, maar nog moeilijk voor de stellen.

De voorspellingen zijn vooral regen en ZW, dus we blijven voorlopig in Zeeland. Vanuit de Ossenhoek gaan we naar St. Annaland. Cornelie en Pieter Bas komen nog even op bezoek, ze zijn net een week Feest aan boord.JPGover uit Australie. Heel fijn om hen nog even te zien. We gaan met de Vis Kus en de Morgane of Sark heerlijk kreeft eten bij de jachtvereniging.  Een aanrader!(dank voor de tip Jos). Het is in St. Annaland echt krabbenland, ondanks de regen zijn de kinderen druk in de weer op de steiger. We gooien los en zoeken Roompot op. Veel activiteiten voor jong en oud. Zo te zien komt volgende week de oosten wind in aantocht, voor ons gunstig om naar Engeland te varen.