Mei vakantie 27 april – 12 mei 2008

27 april – 29 april
Na al het werk is de boot weer omgetoverd van klusboot tot een vakantie boot. Met 2 volle auto’s met spullen gaan we aan boord. In de eerste week van de meivakantie blijven we rondom onze thuishaven Muiderzand. Meike is net met de snelcursus zwemmen begonnen en we willen de eerste week hier niet van missen. We vermaken ons met de nieuwe rubberboot, leggen de boot op een nieuwe plek in de haven, en er wordt ook nog een beetje gewerkt….Ties is inmiddels ook al een zeer goede stuurman op de rubberboot geworden en geniet met volle teugen van zijn nieuwe verworven vrijheid.
Kleine KapiteinOp dinsdagavond vertrekken we, na een stortbui, richting Nieuwendam (Amsterdam Noord), daar zullen we 2 nachten blijven om Koninginnedag in Amsterdam te kunnen vieren.

30 april
De familie uit Maastricht komt ’s morgens op de koffie om de boot te bewonderen. Na de koffie vertrekken we vol in pak en met de nodige proviand met de rubberboot naar de grachten. Het is weer een feest om in Amsterdam te varen. We kijken onze ogen uit, ook voor de kinderen is het een mooie belevenis. Af en toe liggen we helemaal klem in de grachten tussen veel de volle boten. De ene met een nog grotere stereo dan de ander. Gijs stuurt als een verantwoordelijke stuurman tussen de boten door.

 

3 mei
De zeilen zijn inmiddels uit Hongkong aangekomen en worden erop gezet. Het is een opluchting dat het zo goed past allemaal. Om half 11 varen we naar Kornwerderzand en komen daar net voor het avondeten aan. We blijven de nacht op de remmingen liggen, zodat we de volgende dag niet al te vroeg uit bed hoeven voor de sluis en het tij.

4 mei   
Rond een uur of 9 gooien we los en pakken de sluis. Via de marifoon hebben we al contact met de Paradise Regained en de Morgane of Sark die vanuit Texel aankomen varen.  Perfect getimed komen we elkaar na de sluis tegen en varen samen richting Terschelling. Om de armada voor te blijven houden we de motor bij. Rond half 3 komen we aan op Terschelling, waar we een prima plek vinden met z’n 3-en naast elkaar. De wind is nog fris, maar de zon schijnt en het mooie weer is begonnen. Wat een heerlijkheid!

Helaas is het een slecht krabben jaar, er wordt maar 1 krabje gevangen door de kids. Gelukkig hebben ze ook dolle pret met elkaar en de bootjes. De barbies en poppen gaan van de ene naar de andere boot en er wordt geknutseld en gespeeld. De ouders…? De borrel smaakt prima!
Waarom verkassen als je lekker ligt? Another day at the office

Niet dus, we blijven lekker liggen en vermaken ons met van alles en niets. We BBQ-en , winkelen en varen, allemaal heerlijk op ons gemakje. Op woensdag gaan we met de bemanning van de Paradise Regained, Morgane of Sark en de Walrus met de Ocean King een dagje naar Vlieland. Jammer dat Guido er niet bij was…. We willen kijken hoe de haven er bij ligt en toch nog van het eiland genieten, Ocean Kingwant voor ons vertrek zullen we er waarschijnlijk niet meer komen. Gelukkig dat de havenmeesters klaar staan om ons de verwelkomen. We krijgen een zeer uitgebreid bouwverhaal of beter gezegd, bouw ellende verhaal. Er is nog een hoop te doen! We slenteren en fietsen wat en het lijkt wel of we alleen maar aan het eten zijn ;-) Na de lunch gaan we lekker op het strand bij de havenmond zitten en zien allerlei boten, heen en weer waren. Blijkbaar is niet bij iedereen bekent dat de haven dicht is. De meeste keren na het zien van de 2 rode vlaggen weer om, op zoek naar een andere plek.


Tijdens alle borrels met elkaar wordt er uiteraard veel gepraat en gelezen over ons vertrek. Het liefst nemen wij iedereen mee op onze reis, want de gezelligheid die we met elkaar hebben is zo vanzelfsprekend dat we bijna vergeten hoe bijzonder het eigenlijk is. Ruim 20 jaar geleden zeilden de mannen al met elkaar, de stoere verhalen blijven mooi (zie ook de lang geleden foto ’s). Nu zeilen we met onze gezinnen samen en zijn ook de kinderen elke keer dol blij als ze elkaar weer zien. Tja, en dan met zo’n mei vakantie met dit mooie weer, waarom dan zo ver weg….. Terschelling is ook mooi. We hebben in ieder geval nog een suggestie voor het blad Zeilen, om naast de aandacht voor ‘de Vertrekkers’, ook aandacht te besteden aan ‘de Achterblijvers’. Het is een speciale groep zeilers met ook de behoefte om over het achterblijven te kunnen vertellen. Wellicht dat we via onze website deze bijzondere groep toch nog wat extra aandacht zullen geven.

10 mei
We vertrekken via Stortemelk buitenom naar Den Helder. Helaas pindakaas, heel weinig wind. Als je 4 knopen wilt blijven varen, prima, maar we willen niet te laat in de avond aankomen. Dan maar de motor weer aan. Er zijn zeer veel vliegjes, bah. Bij aankomt bij de KMJC, helaas vol…. En we wilden nog wel ons lidmaatschapsvaantje op gaan halen en een blauwe hap eten. We wijken uit naar de vissershaven van Oude Schild, de haven ligt mud vol. We kunnen met de drie boten langs een droogdok liggen, uiteindelijk een prima plek.
De volgende ochtend – Moederdag – krijg ik de meest mooie knutselwerken van de kids. De trotse bekkies zijn het mooiste cadeau. De Morgane of Sark gaat terug naar Den Oever, de vakantie zit er op. Helaas, we moeten afscheid nemen. Laatste stukje samen varen, de volgende keer zal pas over 2 jaar zijn, een raar idee waar ik meteen van vol schiet. Wij varen uiteindelijk samen met de Paradise Regained naar Enkhuizen.  We zijn lekker op tijd in de haven en kunnen keurig naast de speeltuin liggen. In de bijbootjes zitten we te borrelen en te kijken naar wat er allemaal aan ons voorbij trekt aan boten. We halen heerlijke verse vis en genieten in de kuip van een heerlijke maaltijd. De vakantie zit er echt op. Maandag weer terug naar huis, waar de voorbereidingen weer verder gaan. Het vertrek komt nu heel dichtbij.

Paradise Regained en Morgane of Sark veel dank voor de gezellig vakantie!

Meer foto's


Verse vis in Enkhuizen!3 op een rij