Mei 2007 Vlieland en Terschelling

Op zaterdag 28 gaan we aan boord in Zwartsluis. De Walrus heeft daar de afgelopen 2 weken geleden voor werkzaamheden aan het teakdek. We treffen een klusboot aan onder het zaagsel en vol rubber. We willen echter graag van de meivakantie genieten en nemen het voor lief. Na wat eerste opruim werkzaamheden proberen we het grootzeil aan te slaan en de genua. De genua gaat vrij vlot van het grootzeil ontbreken te leuvers. De leuvers zijn oorspronkelijk lijntjes, ze zijn echter door allemaal doorgesneden. Helaas, dan maar zonder grootzeil. Het weer is goed O-ZO 3-4 en we vertrekken richting Makkum. Rare golven dus Marieke ligt al weer snel voor pampus. Na de tweede brug richting IJsselmeer hijsen we genua. Het plan was in eerste instantie Makkum. Onderweg wordt druk heen en weer gebeld met de Paradise Regained en de Morgaine of Sark dat het wel erg gezellig is in de haven van Harlingen. Ok, toch doorvaren dan maar. Helaas is het laatste stuk naar Harlingen pal tegen de wind in. Met de hoge golven en een teakdek dat vol gaten zit leidt dat tot een lekage binnen. Er staat 2 cm water in de boekenkast. Gelukkig komen we op tijd achter. De boot is nu in nog grotere chaos. De aankomst in Harlingen maakt het zeker goed, we liggen met 8 bekende boten bij elkaar.


Harlingen.jpg
30 april, Herco heeft het weer goedgeregeld. Hij heeft via het Oranje comité van Harlingen een plekje op de vrij markt voor ons gereserveerd. De kids leven zich uit met verkopen en aankopen. Ik ga los in de Hema om de laatste spullen voor de boot te kopen. Na een flinke op ruim sessie en poets beurt ziet de boot er top uit. Laat het bezoek maar komen.

1 mei. Met de Morgaine of Sark, Aquavite en de Zeevlam varen we naar Terschelling. Het is schitterend zeilweer. Onderweg varen we samen op en dat levert heel wat mooie Paultje Huf momenten op, dus er wordt flink gefilmd en gefotografeerd. De kids vermaken zich weer prima met elkaar in de speeltuin en met varen.

3 mei. We vertrekken met z'n allen richting Terschelling. Er is ff stress, we moeten netjes hebben. Anders kunnen Gijs, Ties en Meike geen krabben gaan vangen. En dat is toch echt het belangrijkste van de vakantie. Heerlijk om ook weer fietsen te huren en ondanks de koude wind is het lekker.

Vlieland2007.jpgDe haven loopt in de loop van de week weer leeg. Wij hebben 2 weken vrij en blijven nog lekker liggen. Als enige aan de steiger, dat hebben we nog nooit op Vlieland meegemaakt. Nu we samen zijn wordt weer veel voor gedroomd over de reis. We plakken er nieuwe letters op. Zetten de zeilen er op met nieuwe leuvers. Er worden weer volop lijstjes gemaakt, met alle plannen wat we nog willen doen, moeten regelen etc. Het wordt steeds meer van plan naar werkelijkheid.

7 mei varen we naar Hindelopen. Ook hier is het zeer rustig. We hebben het zwembad dan ook voor ons alleen. We zijn lekker aan het rommelen, boekje lezen, filmpje kijken en knutselen. Wat is het leven mooi zo met elkaar. Buiten is het koud, maar we hebben het samen heerlijk.

Het weer valt tegen dus we besluiten van Hindelopen terug te varen naar Muiderzand. Voor mij (Marieke) is het nog af en toe wennen aan de grootte van de boot. Als ik aan het roer sta, moet ik op mijn tenen staan om over de buiskap te kijken. Wat heerlijk is, is de hoeveelheid ruimte. Inmiddels 2 rubberboten aan boord, 1 voor de kinderen met een 4 pk motor en 1 voor de familie met 15 pk motor (Miss B). De rubberboten zijn straks bij de reis ons vervoermiddel naar land als we voor anker liggen. Dus eigenlijk onze auto's.

We komen heerlijk uitgewaaid weer thuis. Verbazingwekkend hoe snel de agenda's bij thuis komst weer gevuld zijn.

Meer foto's