Voorbereidingen

8 juli 2008

De laatste loodjes. Nu kun je niets meer uitstellen en ook de vervelende klussen moeten worden gedaan. De Walrus is voorzien van de basis voorraad eten en blijft zowaar drijven. De laatste weken gaan we elke dag wel een keer naar de boot voor een klusje, iets opmeten, brengen of wat dan ook. Het blijft verbazendwekkend hoeveel tijd dingen kosten. En dan is de boot niet eens gepoetst......

Thuis vullen de dozen zich gestaag en alles uitzoeken met 3 kinderen om je heen is niet ideaal, maar wel gezellig. Zij zien in elke kast weer iets nieuws om mee te spelen. Ongelovelijk hoe snel zij een bende kunnen maken.

Nog 3 dagen en we gaan aan boord! Yippie ja Yee

 

30 juni 2008

Dag school, dag vriendjes en vriendinnetjes! De kinderen hebben vakantie en het inpakken is in volle gang. Op school hebben we heel veel leuke reacties ontvangen, waarvoor veel dank! Meike en Ties hebben een mooie verjaardagskalender met allemaal foto's van hun vriendjes en vriendinnetjes gekregen. Gijs heeft van al zijn klasgenoten een persoonlijk verhaaltje ontvangen, zeer lief. Van Fleur, Stephanie, Anne en Pim (nichtjes en neef) hebben ze een mand vol met kadootjes gekregen voor onderweg, voor elke maand een kado en een mooie foto. Snik.... Dag Paradise Regained we zullen jullie missen, veel plezier in Denemarken. De mooie foto van Zweden hangt al aan boord zijn jullie toch nog een beetje bij ons.

Onze vertrekdatum staat nu vast. Zaterdag 12 juli rond half 11 vertrekken we vanaf Marina Muiderzand. We kunnen aan de kade voor het havenkantoor liggen. Dat maakt het zwaaien wat makkelijker.

17 juni 2008

Na de meivakantie is een hele drukke voorbereidingstijd aangebroken. De relatieve rust van we hebben nog een paar maanden, is over.  Er is de afgelopen periode flink gewerkt om onze to do lijstjes korter te laten worden. Naast het praktisch geregel, zijn er ook de nodige zakelijke en social events die in het kader van afronding en afscheid staan. In deze hectische tijden is: ‘Vooral door gaan’ ons motto. We zitten nog steeds op schema.

Picture 344.jpgEr is weer heel veel gedaan in de afdeling klussen. De nieuwe radar dome + kabel (pff) is geplaatst en aangesloten, lang leve de elektrische lier waarmee ik Goos in de mast kan hijsen! De houten vlonders van de kajuit zijn geheel kaal geschuurd, gelakt, geschuurd, gelakt en nog een keer geschuurd en gelakt en zo verder. Stuursysteem geheel uit elkaar gehaald en gereviseerd. Inmarsat na revisie geïnstalleerd, SSB aangesloten, board computer geïnstalleerd. Buiten marifoon aangesloten en 12 volt aansluiting in kuip geplaatst, buiten radar/plotterscherm aangesloten. Deels nieuwe vallen en schoten gekocht en gesplitst. Maindrop door de Vries geïnstalleerd. Laatste werkzaamheden aan het teakdek door Johan. Extra boekenplank bij de navigatie tafel gemaakt. Nieuwe autopilot drive geïnstalleerd. Achterstag antenne doorvoer en tuner aangesloten. Nieuwe GPS antenne aangesloten. Vooral elke keer elektrische kabels (voor van alles en nog wat) trekken is veel prutswerk. Van voor naar achter, van links naar rechts, van boven naar onder etc.  Sleepgenerator gereviseerd en gespoten. Printer/scanner/fax op uitschuif la geïnstalleerd. Maar er begint een eind aan de lijst te komen.

IMG_8287.jpgDe visa voor Amerika bij het Amerikaans consulaat aangevraagd en ontvangen. Het was een belevenis, vooral als je de website niet goed leest ter voorbereiding, denk aan pasfoto 5x5, envelop die aangetekend kan worden verstuurd, je telefoon thuis laten en vooral vriendelijk blijven lachen. We gaan 2x per week met Meike naar zwemles. Sinds de meivakantie is ze de sportvrouw van de familie en zwemt 5 uur per week. Het heeft resultaat, want aanstaande vrijdag mag ze afzwemmen voor haar A diploma. Medicijnlijst is met de huisarts doorgenomen en recepten ontvangen. Nu nog bij de ziektekosten verzekering goedkeuring krijgen dat we voor een jaar medicijnen meekrijgen. Hechtles van de dokter. We hebben geoefend op een kipfilet onderleiding van Caat (veel dank voor je hulp!). Onze eigen huisarts had ook aangeboden om hechtles te geven, maar aan de eigen keukentafel met z’n 2-en had onze voorkeur. Met de juffen van elke klas het lesschema van de kinderen doorgenomen.

Picture 323.jpgSamen met de kinderen hebben we een spreekbeurt gegeven in hun klas. De klas van Meike en Ties samen met alle kleuters en de klas van Gijs klas apart. We hebben de website laten zien, hoe een zwemvest werkt, visgerij getoond en een anker en uiteraard veel verteld. De laatste hockeywedstrijden zijn gespeeld, gecoacht en aangemoedigd.

Verjaardagfeestje van Gijs met BBQ en alle toeters en bellen daarom heen. Bijna de hele familie is compleet. Het besef dat we voorlopig geen BBQ met dit gezelschap samen zullen hebben is wel even een emotioneel moment. Naast de bootklussen hebben we ook de huisklussen. Het huis klaar maken voor de verhuur brengt ook het een en ander met zich mee; tuin op orde, opruimen, vloertje leggen, even een verfje etc. Kortom, we zitten niet stil. Voor mij (Marieke) vandaag mijn laatste werkdag, de laatste emails zijn verstuurd en mijn laptop is ingeleverd.  De verhuisdozen staan klaar en ik kan met inpakken beginnen. Als boekenfreak zal het nog een uitdaging zijn om een selectie te maken van wat ik mee kan nemen.

Tja en dan de vertrek datum.. we denken rond 11 juli.

13 mei 2008

De meivakantie zit er weer op. Volgens Meike was dit de 'kleine reis'. We hebben twee weken kunnen genieten van het bootleven. Met het mooie weer natuurlijk een mooi voorproefje. Tijdens de 2 weken zijn er uiteraard weer de nodige klussen gedaan. O.a. de nieuwe zeilen zijn aangekomen en erop gezet. Heel fijn dat ze ook passen! Watermaker helaas nog niet kunnen testen, wel is al het voorwerk gedaan. Deckwash is aangesloten, leuk speelgoed! Stekkers aangepast en stopcontacten extra aangelegd. Etc etc. De boot onderging regelmatig de metamorfose van klusboot naar borrelboot. Het was weer erg gezellig met de Paradise Regained en de Morgane of Sark.

Dagboek van de vakantie en de foto's zijn bijgewerkt.

27 april 2008

Er is enorm veel werk verzet door Goos. De boot ziet er na veel geklus en gepoets weer uit als een 'huis'. Ik (Marieke) heb de laatste hand aan de website gelegd. Het is een nieuwe verslaving.... Dank je Linda voor al je hulp!

We hebben 2 auto's volgeladen met spullen en we gaan genieten van de meivakantie. Aangezien Meike met de snelcursus zwemmen is gestart, plannen we onze vaarroute daarom heen.

20 april 2008

Goos is deze maand veel aan boord om de boot in orde te maken. Lakken, elektronica en natuurlijk de nieuw rubberboot brengen. De Walrus ziet er uit als een klusboot, overal stof en rommel. Mijn (Marieke) handen jeuken om schoonschip te maken, maar dat heeft nog weinig zin als het lakwerk (bovenal het schuurwerk) nog niet klaar is.

Dit weekend zijn we in een opperbeste stemming. De afspraken met school zijn gemaakt en dat is een enorme opluchting. Meike gaat goed met haar zwemles, dus wie weet met overstappen naar de snelcursus, haalt ze haar diploma voor vertrek. Elke avond wordt aan de website gewerkt om de teksten en foto's uit te zoeken. De meneer van TNT is deze week weer regelmatig geweest om pakjes af te leveren. We dachten dat we alles in huis hadden, maar er is altijd weer wat nodig.

De KTM van Goos is afgelopen week ook opgehaald en verkocht. Daar waar ruimte vrij komt vult het zich met bootspullen.....