Aankomst Walrus in Nederland

Na een overtocht van 10 dagen komt de Walrus als deklast op een hout-bulk-carrier van Sevenstar aan in IJmuiden. Boris en Goos worden die ochtend in alle vroegte door de loadmaster thuis opgehaald (wat een service!). Het is enorm slecht weer met veel wind, dus het lijkt spannend te worden. De gedachte dat de Walrus in de lucht hangt met storm geeft wat kriebels in je buik. Bij aankomst in IJmuiden breekt de zon door.

Omdat we de boot op afstand kochten hebben we ''Captain Frank'' ingehuurd om het schip af te tuigen voor de overtocht (lekker zooitje binnen) en van de marina in Ft.Lauderdale naar het Sevenstar schip heeft gevaren.


Als een klein bootje wordt de Walrus opgepakt en afgeladen. Welkom op de Hollandse wateren! Via het Noordzee kanaal varen Goos en Boris naar de Oranjesluizen. Van daaruit stuurboord uit naar Muiderzand. Het is uiteraard alleen maar motoren, want de zeilen zijn er voor het transport afgehaald. Het weer is top, strak blauw en weinig wind en dat in begin januari. Een zeer goed voorteken voor een goede toekomst met dit nieuwe schip. Eenmaal in de haven komen Judith, Jort en Jelka en Gijs, Ties, Meike en Marieke aan boord om te vieren dat de Walrus in Nederland is. Wat een ruimte in de kajuit!


Het weekend daarna start de ontdekkingstocht aan boord. Howard, de vorige eigenaar, lijkt met haast van boord te zijn gegaan, er liggen namelijk nog heel veel spullen aan boord. Alle luiken en kasten worden opengetrokken en we voelen ons ware schatzoekers. Enorm veel reserve onderdelen, de duikuitrusting, veel plastic opbergbakken (is Marieke altijd blij mee). Veel, heel veel spullen, en ook veel, heel veel onnodige zooi. Wij zijn van het opruimen en er gaan ladingen vuilniszakken van boord. We vinden zelfs nog spullen die aan boord zijn gebracht door de 1e eigenaar. Kortom, heel wat op te ruimen.